Neplodnost kod muškaraca - uzroci i liječenje

Neplodnost se opisuje kao nemogućnost para da ima dijete nakon godinu dana seksualnih odnosa. Ako je problem kod muškarca, to se zove "muška neplodnost". Muškarci bi trebali biti svjesni zašto se muška neplodnost javlja i kako možete tražiti liječenje neplodnosti.

Vrlo čest razlog muške neplodnosti je oštećenje testisa što dovodi do nemogućnosti testisa da proizvode spermu. Ako se to dogodilo, testisi neće povratiti svoju moć u proizvodnji spermija što dovodi do slabe proizvodnje sperme i loše kvalitete spermija.

Muška neplodnost ima puno uzroka, kao što su geni koje muškarci prenose od roditelja do njihovih psiholoških problema. Muškarci koji žive zdrav način života će imati visok postotak zdravih spermija. Ali problem nije samo u genima ili u ponašanju.
Muška neplodnostPušenje marihuane i drugih rekreacijskih droga također može uzrokovati neplodnost, što smanjuje broj spermatozoida ubijajući stanice sperme. To također može uzrokovati rak ne samo kod muškarca, nego i kod djeteta, ako su uspješni u začeću djeteta.

Previše konzumiranja alkoholnih pića također može uzrokovati neplodnost u muškaraca. Ova pića pretvaraju vaše spermije u masnoću i na taj način smanjuju broj spermija. Previše uzimanja alkohola također dovodi do smanjenja osjeta i erektilne disfunkcije penisa.

Previše vježbanja također dovodi do neplodnosti. To je zato što intenzivno vježbanje stvara veće razine nadbubrežnog steroidnog hormona što za posljedicu ima nedovoljne količine testosterona a to uzrokuje neplodnost. Također možete imati malu rupu u trbušnim mišićima što dovodi do kile.

Cink i vitamin C su najsnažniji antioksidansi. Antioksidans može uravnotežiti abnormalnosti spermija, uzrokovane slobodnim radikalima. Ti slobodni radikali se mogu dobiti kada vam nedostaje vitamina C i cinka.

Nošenje super uskog donjeg rublja također može biti uzrok muške neplodnosti. Spermiji imaju samo određenu temperaturu na kojoj žive. Nošenje uskog donjeg rublja može povećati temperaturu koja uzrokuje umiranje spermija.

Življenje pod stresom je drugi uzrok muške neplodnosti. Ako ste pod stresom onda nećete imati apetit za jesti. Nećete biti u stanju spavati dobro i nećete imati miran um. Neimanje mirnog uma također može uzrokovati da pomislite piti alkohol ili čak uzimati droge.

I naravno, jedenje nezdrave hrane će dovesti do pothranjenosti. Biti pothranjen također znači imati pothranjene spermije. A imanje pothranjenih spermija znači da ste neplodni.

Bivanje muškarca neplodnim od rođenja možda nikad neće biti spriječeno. To je možda zbog imanja hormonalnog problema. Vaš mozak regulira hormonalne događaje koji omogućuju vašim testisima proizvodnju učinkovitih spermija. Poremećaj u mozgu može dovesti do nedostatka testosterona i prestanka u proizvodnji sperme.

Kako možete liječiti ili spriječiti mušku neplodnost? Pa, to ovisi o tome gdje je vaš problem. Ako ste obavili vazektomiju a zatim se predomislili, možete obaviti tzv. "poništenje vazektomije". To uklanja blokadu na vašem organu i dopušta ponovni tok spermija.

Ako imate hormonalni problem i vaš mozak ne reagira dobro na regulaciju hormonalnih događaja, možete ići vašem liječniku i dobiti terapiju. Vaš liječnik će imati injekciju hormona koji vam nedostaju kako bi vi proizvodili spermije.

Liječenje nije trenutno ponuđeno za sve vrste muške neplodnosti. Na primjer, ne postoji liječenje kad su testisne strukture stvaranja spermija već ozbiljno oštećene.

Navedeni uzroci muške neplodnosti možda se ne mogu liječiti, ali mogu se izbjeći. Možete pokušati promijeniti vaše loše navike u one zdrave. Žvakanje žvakaćih guma umjesto pušenja, ne samo da priječi neplodnost, nego i sprječava loš zadah.

Igranje šaha ili umnih igara umjesto konzumiranja alkohola sigurno će vam pomoći poboljšati um i, s druge strane, spriječiti neplodnost u muškarca. Također možete pozvati i pomoći vašem prijatelju da prestane piti, kada je on/ona alkoholičar poput vas. To je zato što igranje šaha zahtijeva dva igrača.
Ako želite vježbati, budite sigurni da imate dovoljno vremena i ne prisiljavajte se da radite ono što ne možete učiniti. Najbolja vježba se radi s članovima vaše obitelji. Vi ne samo da tada obavljate vježbu, nego i uživate u zabavnim potezima vaših članova obitelji.
Imajte redovite preglede, tako da možete otkriti što je ranije moguće nadolazeće bolesti vašeg tijela. Znat ćete ako vam već nedostaje vitamina i minerala koje vaše tijelo treba, osobito vitamina koji vam pomažu održati proizvodnju zdravih spermija. Rana detekcija sigurno će pomoći u sprječavanju bolesti.

Nužno je udobno se osjećati u vašoj odjeći . Ne silite se nositi usku odjeću, ne samo da će te se osjećati nelagodno, nego to može uzrokovati i neplodnost. Super uska odjeća povećava temperaturu tijela, posebno osjetljivog dijela. Povećanje temperature vaših testisa može ubiti stanice sperme i sniziti broj spermija.

Uvijek budite sretni. Biti sretan ili u dobrom raspoloženju pomaže vašem tijelu puno. Smijanje ne samo što opušta vaše mišiće lica i sprječava starenje, nego vam i pomaže spriječiti stres. A stres je drugi uzrok neplodnosti. On aktivira um da radi nepravilno.
Imajte pravilnu prehranu. Konzumiranje odgovarajuće količine hrane i pijenje barem 8-10 čaša vode je osiguranje zdravog tijela. Toksini u vašem tijelu će se ispirati, jer toksični materijali štete ne samo vašem probavnom sustavu, nego i vašem reproduktivnom sustavu.

Muška neplodnost je bolest koju ni jedan muškarac ne bi poželio imati. A imanje muške neplodnosti je samo stvar izbora i sreće. To je vaš izbor ako želite ili ne želite imati neplodnost. Ako želite biti neplodni pokušajte učiniti sve uobičajene uzroke navedene bolesti. I naravno ako je ne želite imati, onda barem pokušajte izbjeći sve uzroke. Ako je imate kad ste još uvijek mladi onda se možete moliti Bogu jer u njemu je to nemoguće. Ako imate novca, možete otići do liječnika koji vam može pomoći da vratite vaše sjeme.